Geel Wit verliest van Lemmer

LEMMER – Geel Wit heeft een ruime nederlaag geleden in en tegen Lemmer. Net als een week eerder tegen Oerterp waren de Amelanders het eerste half uur de bovenliggende partij, maar gaven ze het daarna uit handen.

Al in de eerste minuut kreeg Geel Wit een levensgrote kans. Uit een vrije schop van Anton Kiewiet kopte Jan Jaap Blokker over. Een prachtige wippertje van Anton Kiewiet in de 27-ste minuut bracht Lars Brouwer in kansrijke positie, doelman Johan van der Linde van Lemmer tikte zijn schot over de lat. De volgende kans, zeven minuten later, was weer voor de bezoekers. Een schot van Danny Metz werd door de keeper gekeerd, waarna Anton Kiewiet naast schoot.

Meteen daarna was het raak aan de andere kant. Wie anders dan goaltjesdief Marcel Schutz wurmde zich door de verdediging van Geel Wit en schoot raak: 1-0.

Na de rust kwam Geel Wit er niet meer aan te pas. Al in de tweede minuut moest de eilander doelman Pieter Oene Smit reddend ingrijpen, tien minuten later was hij kansloos op de elfmetertrap van Schutz. De aanvaller mocht vanaf de stip aanleggen nadat Lars Molenaar in het strafschopgebied hands had gemaakt.

Er gebeurde veel op het veld en scheidsrechter Arthur van Dooren uit Veendam kwam ogen te kort. Aan voetballen kwam Geel Wit niet meer toe, de eerste kans was in de blessuretijd voor Siard Bonthuis, die de doelman op zijn weg vond.

Aan de andere kant verprutste Schutz een kans door over te schieten. In blessuretijd maakte hij er alsnog 3-0 van. Ook de laatste kans van Siard Bonthuis ging over. Lemmer eindigde de strijd met tien man na twee keer geel voor Jan Oosterbaan.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jan Jaap Blokker (Kevin Kiewiet, 55), Bjorn Wijnberg (Maurits Metz, 83), Colin Ytsma, Lars Molenaar; Bente Bonthuis, Paul van der Wal, Anton Kiewiet, Jurjen Metz (Siard Bonthuis, 63); Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *