Pontificale Hoogmis wegens 375-jarig bestaan

NES – De geloofsgemeenschap Sint Clemens viert deze maand haar 375-jarig bestaan. Er staan diverse festiviteiten op het programma, maar door de coronamaatregelen moet een deel daarvan geschrapt worden. De plechtige Hoogmis in de kerk op zondag 21 november kan doorgang vinden, al zijn er wel wat maatregelen waar de aanwezigen zich aan moeten houden. Dat betekent dat u om 10.00 uur welkom bent maar wél een mondkapje moet dragen als u binnen komt en naar buiten gaat. Mondkapjes zijn bij de ingang van de kerk verkrijgbaar. In de kerk geldt opnieuw de anderhalve meter afstand. Gezinsleden en familieleden mogen naast elkaar zitten maar voor derden geldt de anderhalve meter afstand. De kerk wordt daartoe ingericht.

Tevens is besloten dat de viering wordt uitgezonden via Facebook en via de website van de parochie, met een link naar Facebook, zodat zoveel mogelijk belangstellenden de viering kunnen volgen.

De samenkomst na afloop in De Toel voor koffie, gebak, broodjes en soep kan helaas niet doorgaan. Ook het koffiedrinken na afloop van de viering, zoals dat iedere zondag gebeurt, is niet mogelijk. Gasten van buiten het eiland wordt koffie aangeboden in de Burekapel.

Hopelijk heeft u begrip voor al deze wijzigingen.

Meteen ná de viering is in de kerk de uitreiking van de eerste exemplaren van het jubileumboek. Na de viering is er een boekenstand in de Nesserkapel waar u tot vier uur s’ middags boeken kunt kopen of bestellen. Die boekenstand is dan de gehele week iedere middag geopend van twee tot vijf uur.

Bron Sint Clemensparochie

lees hier over het jubileumboek

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *