Podiumplaatsen voor GYM Academy Dokkum op OFK

SURHUISTERVEEN – Veel acro teams van GYM Academy Dokkum presenteerden zich zaterdag 8 april op bij het Open Friese Kampioenschappen (OFK) acrogym in Surhuisterveen. Vier acrogymmers van Ameland deden mee. De niveaus liepen uiteen van E tot B lijn, de E en D teams hebben één oefening waarin ze zowel tempo elementen laten zien, wat veelal bestaat uit mooie streksprongen en hier en daar een salto. Ook laten ze in deze oefening balans elementen zien, die bestaan uit statische houdingen die minimaal drie seconden moet worden vast gehouden. De D+, C en B teams hebben twee oefeningen: een tempo oefening en een balans oefening. Voor deze wedstrijd mochten zij één oefening uitkiezen.

Er werden mooie oefeningen getoond, dit werd beloond met mooie resultaten in de eind ranking:

E- Jeugd Women’s Group

Fleur Snouck Hurgonje, Fardau van der Veen en Anouk Holwerda moesten voor deze wedstrijd op een niveau hoger presteren, ze hebben hiervoor twee weken kunnen trainen. Met zo weinig training hebben ze alsnog een mooie 4e plek weten de bemachtigen,

E- Jeugd Women’s Pair

Ook deze teams moesten op een niveau hoger presteren, ze hebben zich knap staande weten te houden.

Myrthe Buwalda en Luna Abha (van Ameland) werden knap 6e.

Silde van de Polder en Sarah Mihaltan werden 10e.

E- Junior Women’s Pair

Suzanne Zuidema en Shanaya Main lieten een strakke oefening zien die beloond werd met een mooie 2e plek.

Aylina Bijlstra en Nila Abha (van Ameland) lieten ook een prachtige oefening zien, ze belanden één plekje naast de medailles, ze hebben een keurige 5e plek weten te bemachtigen.

E- Senior Women’s Pair

Ytsje de Roos en Marin Smedema hebben slechts één week samen getraind. De oefening werd netjes uitgevoerd wat hun een keurige 2e plek opleverde.

Micheila Visser en Danique de Valk moesten helaas een val incasseren, dit leverde hun een 9e plek op.

D- Jeugd Women’s Pair

Melissa Stuivenvolt en Vajen Jongsma lieten wederom een mooie oefening zien en dat leverde een 1e plek op.

D- senior Women’s Pair

Lieke de Bruin en Afina Hiemstra kunnen door een blessure in het team alleen meedoen met open wedstrijden, ze hebben een nette oefening laten zien dit resulteerde in een 2e plek

Ook Nienke Eelkema en Marinthe Mullender deden mee in deze categorie, ook zij lieten een stabiele oefening zien wat hun een 3e plek opleverde.

D+ Junior Women’s Pair

Dorinda Mertens en Elize Zijlstra kwamen uit in deze categorie, zij lieten deze wedstrijd hun tempo oefening zien. De meiden hebben veel vooruitgang geboekt, dit was goed te zien op de wedstrijd dit leverde een 2e plek op.

D+ Senior Women’s Pair

Lianne Reitsma en Yinthe Kooistra lieten deze wedstrijd hun balans oefening zien, ze hebben ervoor gekozen om de moeilijkheid wat op te schroeven voor deze wedstrijd. De oefening werd keurig uitgevoerd, ze werden 2e in de eind ranking.

C- Junior Women’s Group

Nynke de Jong, Nikita van Kammen en Esmee Mullender probeerden deze wedstrijd met hun balans oefening in een niveau hoger mee te doen. Ze hebben laten zien dat ze hier prima in mee kunnen draaien het leverde hen namelijk een 1e plek op en ook nog de hoogste wedstrijd score!

C- Junior Women’s Pair

Flore Postma en Charissa de Vries lieten deze wedstrijd hun tempo oefening zien, deze oefening leverde hun een 1e plek op.

In dezelfde categorie deden Linda van der Bijl en Britt Metz (van Ameland) mee, ze deden een balans oefening, behaalden mooie puntenen de 1e plaats.

C- Senior Women’s Pair

Mellanie Mertens en Eva Kienstra (van Ameland) lieten deze wedstrijd hun tempo oefening zien, met een minimaal verschil van de eerste plek, werden ze keurig 2e.

B- Senior Women’s Pair

Aukelies IJbema en Janet van der Meulen lieten in deze categorie hun tempo oefening zien, hier werden schroeven en spectaculaire salto’s vertoond, ze werden met mooie punten 1e.

B- Senior Women’s Group

Marieke de Beer, Arwen Bo de Jager en Anne Sophie Kraamer lieten een spectaculair slot van de wedstrijd zien, er werd veelal geapplaudisseerd voor de moeilijke elementen die ze demonstreerden en dit werd dan ook beloond met een 1e plek.

Bron GYM Academy Dokkum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *