Geel Wit tussen hoop en vrees na winst op Gorredijk

BUREN – Geel Wit leeft na de 6-3 overwinning op Gorredijk tussen hoop en vrees. Er is nog een kleine kans op rechtstreekse handhaving in de derde klasse, directe degradatie lijkt uitgesloten, dus wordt het waarschijnlijk nacompetitie.

Winnen van Gorredijk was de doelstelling. Geel Wit leek al gauw succes te hebben, want na vier minuten scoorde Micha Metz met een van richting veranderd afstandsschot. Het antwoord van Gorredijk kwam snel, na negen minuten stond het alweer gelijk door een prachtig schot van Sil Bruinsma. Ook Gorredijk kon niet lang genieten van het doelpunt, want na een kwartier was het alweer raak. Doelman Joey Betlehem liet de bal los en werd door Micha Metz naar de hoek van het veld gedreven. Vandaar schoot Metz beheerst binnen: 2-1.

Geel Wit kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Cor de Boer schoot voorlangs en een schot van Micha Metz belandde in de handen van Betlehem. Na een half uur kwam toch de 3-1 op het scorebord. Micha Metz ging een combinatie aan met Bente Bonthuis, hij kreeg de bal terug en scoorde.

In het laatste kwartier van de eerste helft raakte Geel Wit de controle kwijt. Het begon met een overtreding van Johan Kolk, die daarvoor geel kreeg. De vrije schop werd door doelman Reinier Smit slecht verwerkt, waarna Thijs Herder er 3-2 van maakte.

Het werd zelfs 3-3 door een prachtig schot van Jelmer de Vries, maar grensrechter Bernard Teuben had buitenspel geconstateerd. In de slotseconden van de eerste helft schoot Sil Bruinsma net naast.

De rust deed Geel Wit goed en zeven minuten na de hervatting werd het 4-2. Uit een vrije trap van Micha Metz kopte Pieter Kiewiet, terug van vakantie en een lange blessure, raak.

Geel Wit denderde door en na 67 minuten stelde Jordi Metz Bente Bonthuis in staat om de 5-2 te scoren. Een minuut later ging Tim Barf op links door, zijn voorzet bereikte Micha Metz die de bal voor het intikken had: 6-2.

Gorredijk zette nog even aan. Een kwartier voor het einde schoot Jesmer de Vries net naast en even later trof Daniël Temmingh nog doel, 6-3. Het was een eretreffer, want verder kwam Gorredijk niet.