Plastic Soup Surfer – Nog vier super spannende weken

LEIDEN – Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer die in 2014 als Plastic Soup Surfer langs de Noordzeekust surfte, in 2015 met vrouw en twee kinderen een tocht in een zeilboot maakte naar de Oostzee als Plastic Jagers en ook op Ameland belandde en in 2016 naar Engeland surfte op een surfboard van plastic flesjes, zet zijn strijd voor statiegeld voor plastic flesjes uit. 

Merijn Tinga: "Statiegeld uitbreiding is dichterbij dan ooit. Al sinds de jaren 90 – toen de kleine wegwerpflesjes werden geïntroduceerd – is er een gevecht gaande tussen milieu- en industriebelang. Het is pas heel recent dat deze strijd is gekanteld.

Hoofdrolspelers

De industrie kan over twee weken de gerechtsdeurwaarders van mij verwachten. Deze deurwaarders zullen de hoofdrolspelers in het decennia lang slepende statiegelddossier aanspreken op hun verwantwoordelijkheid.

13 december

Maar het is aan ons, aan JOU, om de politiek te herinneren aan hun belofte van afgelopen februari. Alle partijen die hun handtekening hebben gezet onder: 90% minder plastic zwerfflesjes binnen drie jaar zitten nu in het kabinet. Over vier weken -op 13 december- valt het besluit tijdens het Algemeen Overleg Circulaire Economie.

Om de VVD, CDA en D66 aan hun belofte te houden heb ik jou echt nodig. Tag deze politieke partijen op jouw facebook, twitter en insta of stuur ze een email met het onderstaande filmpje.

(Filmpje ook te vinden op plasticsoupsurfer facebook, twitter, instagram en linkedin). 

Vele miljoenen flesjes voorkomen

Want het is beschamend dat we als welvarend land de plastic wegwerpflesjes niet sinds de introductie aan onze statiegeldlogistiek hebben toegevoegd. Statiegeld is het middel om per jaar vele tientallen miljoenen plastic zwerfflesjes in ons milieu te voorkomen. 

De laatste vier weken… Jouw inzet telt! Statiegeld op kleine plastic flesjes is dichterbij dan ooit.

Deel en Tag VVD, D66 & CDA – doe het nu."

→ tik Merijn Tinga of Plastic Soup Surfer in bij ZOEKEN om er meer over te lezen

lees ook hier over de Plastic Soup Surfer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *