PKMM van Ameland in Delft succes

DELFT – De muzikale en theatrale voorstelling Paardenkracht Mannenmoed speelde vanavond in Delft voor een zaal van ongeveer 500 mensen. Buiten het theater stond de paardenreddingboot en de vrachtwagen van Ridder & De Vries met het opschrift ‘Ons mooiste stukje buitenland.’

Een derde van het publiek was Amelander. De anderen waren liefhebbers die samen met de Amelanders de tocht door de Amelander geschiedenis met de paardenreddingboot wilden beleven; een voorstelling met zang, expressie, beelden, geluid en lichteffecten.

Voorafgaand aan de voorstelling kregen de theaterbezoekers een presentatie van de nieuwe reddingboot die de TU Delft samen met Damen, specialist op het gebied van schepen, heeft ontwikkeld.

Vanmorgen reden enkele bussen met Amelander zangers en acteurs naar Delft. De reddingboot en de kwartiermakers waren al eerder naar het westen vertrokken.

PKMM werd vorig jaar oktober succesvol opgevoerd in de hervormde kerk in Hollum. Afgelopen woensdagavond was in diezelfde kerk de generale repetitie met 160 man publiek in de kerkbanken. Het theatrale muziekstuk werd ingestudeerd en opgevoerd vanwege het 60-jarig bestaan van het Interkerkelijk Zangkoor. Zoon van voorzitter Joop Lodewijks doceert aan de Technische Universiteit in Delft. Het lijntje voor een opvoering ter ere van 170 jaar TU was toen snel gelegd.

>>> het boek Paardenkracht Mannenmoed is nog verkrijgbaar: kijk hier voor info 

>>> lees hier meer over Paardenkracht Mannenmoed

>>> PKMM staat ook in 'Ameland in 2011'. De opvoering in Delft komt ook in het boek 'Ameland in 2012'. Via deze link kunt u alvast een exemplaar bestellen.

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *