PinheadZ komen met debuut-CD

NES – De Amelander jongens van PinheadZ komen met hun eerste full-length CD. De schijf heet “Out of control”. Naast 15 keiharde, smerige, maar vooral opgefokte punk nummers staat er een bonus video-clip op de CD. De CD presentatie is op 30 juni in de Lichtboei op Ameland.
Sjors Kiewiet, Peter Oud en Casper Kruizinga vormen sinds 2001 PinheadZ. “Drie Duinluizen van een zandplaat in het noorden van het land introduceren de "Waddenpunk" en geven alles wat er in zit. Dit alles vormt de perfecte formule voor een strakke en vooral vermakelijke show. En het ergste is… het wordt alleen nog maar erger!!”, zeggen ze over zichzelf.
Volgens de jongens is de uitgebrachte maxi-single uit 2003 allang niet meer representatief voor de band. “We zijn er nog steeds enorm trots op, maar het werd echt tijd voor wat nieuws”. De nieuwe CD kent ruige nummers met maatschappijkritische teksten. Zo gaat het nummer “Who do they think they are” over het onmenselijke asielbeleid in Nederland en gaat “Incest is sick” over de zieke geesten van pedofielen.
De CD is in maart opgenomen in studio Metzproducties, de gloednieuwe studio in Nes.
Geen CD zonder CD presentatie. De PinheadZ trekken alles uit de kast om er een mooi feestje van te maken. Een aantal gastmuzikanten komt aan bod, waaronder Johannes de Boom van The Shavers. Video-beelden van de recent opgenomen video-clip en van oude optredens ondersteunen de presentatie.
Vanaf 30 juni is de CD te verkrijgen bij concerten en via de website; www.pinheadz.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *