Pieterburen ondersteunt Zeehondenopvang Terschelling niet

HOLLUM – De zeehondenopvang van Terschelling gaat toch niet ondersteund worden door Zeehondencentrum Pieterburen. De zeehondenopvang op het buureiland is des duivels dat hier over wordt bericht.

De onlangs overleden zeehondenman Hessel Wiegman staat aan de basis van de zeehondenopvang op Terschelling en Wiegman was het juist niet eens met het nieuwe beleid van Pieterburen sinds het vertrek van Lenie 't Hart. 

"De schijn wordt gewekt dat wij na de dood van Hessel Wiegman plotseling een andere koers varen dan Hessel, en zo zijn gedachtegoed verkwanselen," briest de Terschellinger zeehondenopvang op haar Facebookpagina. "Terschelling doet het geheel op haar eigen manier: met en door Terschellingers. Uiteraard geheel volgens het protocol van Den Haag."

RTV Noord kwam 23 februari met het bericht, dat daarna (deels) werd overgenomen door diverse media. Ook PA en Waddenpost berichtten over de samenwerking. Volgens de Zeehondenopvang Terschelling is er van een samenwerking geen sprake.

Sander van Dijk van Pieterburen zegt er het volgende over: "Zoals we ook al aan Guus Schweigmann (raadslid Terschelling en bestuurslid Zeehondeopvan Terschelling -red.) heb laten weten staan er in het DvhN- en RTVNoord-artikel zaken die momenteel niet aan de orde zijn. Wij zijn daar echter niet de bron van. RTV Noord belde heeft met onze directeur gebeld n.a.v. eerdere berichtgeving op Omrop Fryslan. De RTVNoord verslaggever is, na overleg met Guus Schweigmann, verteld dat “wij alleen naar het positieve willen bewegen, en dat we bijna dagelijks contact hebben met de mensen op Terschelling. Voorbeeld: We hebben dit jaar al tientallen zeehonden van Terschelling opgevangen. In die zin helpen we momenteel.”

Zeehondenopvang Terschelling heeft nog niet op de vraag van van Persbureau Ameland gereageerd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *