Piet Hein ligt droog bij Nes

Geplaatst op: 10 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

De Y172 bijna op het droge - Foto Marcel Kroon

NES - De vissersschip Ye172 met de naam Piet Hein ligt ter hoogte van Nes vast. Het water is aan het zakken en de kotter ligt om 22:00 uur bijna droog. Om 1:42 uur vannacht is het laag water. Daarna duurt het weer enkele uren voor het schip genoeg water onder het vlak heeft om weg te kunnen varen. De Ye172 heeft als haven Lauwersoog. De schip is van 1987 en is 40 meter lang en 10 meter breed. De Piet Hein is zondagmorgen vroeg uitgevaren.

De Piet Hein zou malheur hebben gekregen door een kabelbreuk. De kabel van de zuigbuis zou defect zijn en daarom zou de Ye172 door de schipper zijn drooggelegd voor reparatie.
Hij wordt inmiddels van de walkant bijgelicht door verschillende strandrijders van Ameland. "Het lijkt hier wel een drive-in bioscoop," zegt onze correspondent die ter plaatse is. Op Twitter wordt al gekscherend gesuggereerd dat de Amelanders afwachtend staan te kijken om een graantje van de Zilvervloot mee te pikken. 

Veltman Marine Service biedt vanaf de Noordzee hulp. Morgen, als er weer genoeg water staat, is Veltman naar verluid wederom present om het schip bij te staan bij het vlot raken. 

 

De Y172 bijna op het droge - Foto Marcel KroonHet water zakt - Foto Marcel KroonFoto Marcel KroonFoto Marcel KroonFoto Jacob RoepDe route van de Piet Hein

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?