Passagiers jacht tot middel in Waddenzeewater

ENGELSMANPLAAT – De twee wadlopers die door de reddingboot Edzard Jacob van KNRM-station Schiermonnikoog zondag van het wad zijn geplukt, liepen op dat moment tot hun middel in het water. "De Edzard Jacob kreeg de twee al snel in het vizier en trof de twee behoorlijk verkrampt door kou en water aan. Het bleken twee passagiers van een huurjachtje te zijn, die besloten hadden te voet naar Wierum te lopen. Beiden hadden géén enkele notie van wadlopen en gevaren van de Waddenzee hadden. Zoals onder andere bleek uit hun kleding," meldt het KNRM rapport.
De twee zijn naar Lauwersoog opgebracht voor een medische controle.
Samen met de reddingboot Annie Jacoba Visser van KNRM-station Lauwersoog ging de Edzard Jacob naar het huurjacht benoordoosten van Engelsmansplaat. Ook bij de boot, die voor anker lag, waren een tweetal personen op het wad. KNRM : "De situatie aan boord was erg vrolijk."
De Politie te Water heeft polshoogte genomen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *