Parkeren op de veerdam

NES – Het college heeft voor de veerdam bij Nes een verkeersbesluit genomen. Parkeren op de pier kan alleen nog kort en heel kort. “Had dit verkeersbesluit veerdam niet beter eerst in de raadscommissie besproken kunnen worden?” vraagt Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland tijdens de commissievergadering van 23 april.
De veerdam geeft al jaren voeding aan vele discussies en is bron van tal van klachten. De parkeermaatregel die is genomen is experimenteel, legt wethouder Will Bakema uit. Het parkeerterrein op de veerdam bij Nes is verdeeld in een deel waar je twee uur mag parkeren en een deel waar je auto 24 uur mag staan.
Auto’s die langer staan zijn meestal niet van Amelanders, weet burgemeester Albert de Hoop. Auto’s van bedrijven die door de week op het eiland werken laten het hele weekend hun auto achter op de pier. Deze bedrijfswagens en de automobilisten die een huisje op Ameland hebben en hun auto voor het gemak op de pier langparkeren hebben het verpest voor de gewone halers en brengers. Op drukke momenten ontstaan verkeersonveilige situaties. “Daarom zijn deze maatregelen genomen,” zegt De Hoop.
De verkeersmaatregel die op 1 juni aanstaande ingaat is genomen in overleg met de politie. Na het zomerseizoen wordt het experiment onderworpen aan een beoordeling. Daarna volgt een nieuw plan, aldus wethouder Bakema. “We zullen bij verregaande plannen de raad uitvoerig informeren.” Belooft hij aan Piet IJnsen en de andere raadsleden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *