Parkeerproblemen veerdam Nes

Het komt regelmatig voor dat er op de veerdam in Nes geen beschikbare plekken zijn op de 24-uurs parkeerplaats. Dat heeft de aandacht van de gemeente en die is dan ook aan het kijken naar verschillende oplossingsrichtingen. 

Al ruim een jaar rijden er extra bussen vanaf het Verdekspad naar de pier, voornamelijk om mensen die op Ameland werken te vervoeren, zodat er geen werkbussen op de pier hoeven te parkeren. 

Ook particulieren kunnen hier op vrijwel alle boten gebruik van maken, hoewel de wachttijd buiten de spits iets langer kan zijn. We hebben hier eerder over gecommuniceerd. Vanuit de gemeente vindt je meer informatie hier. Reisinformatie kan je vinden via www.9292.nl

Naast de parkeerproblemen, is er momenteel ook te weinig ruimte om fietsen te parkeren. Daarom kijkt de gemeente naar een brede oplossing, binnen de beperkte ruimte die er nu eenmaal is op de veerdam. Zodra de gemeente op alle onderdelen advies heeft ontvangen van een verkeersdeskundige wordt er een bewonersavond georganiseerd voor verdere informatie.

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 792

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *