Parachutist opgevist

BALLUM – Vanmorgen is een parachutist door een helikopter uit het water gevist. De valschermspringer, die eerder op vliegveld van Ballum op Ameland de lucht was ingegaan, kwam in plaats van op het vliegveld in het Noordzeewater ten noordwesten van Ballum terecht. Het vermoeden is dat de parachutist in de lucht een beoordelingsfout heeft gemaakt waarna de harde wind hem landafwaarts woei. Toevallig vloog er een helikopter boven Schiermonnikoog. Deze lokaliseerde de man en heeft de onfortuinlijke uit het water gevist en aan boord genomen.

De Maria Hofker, de reddingboot van station Nes die reageerde op de alarmmelding, heeft de spullen van de valschermspringer uit het water gehaald. De man zal ongeveer een half uur in het water hebben gelegen.

Hij is onderzocht door het medisch personeel van de heli en daarna afgezet op het vliegveld van Ballum.

De Anna Margaretha, de reddingboot van station Ballumerbocht, was tezelfdertijd ook in actie. Ze bracht een patiënt naar Holwerd.

 

>>> lees hier de reactie van het Paracentrum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *