Papiercontainers Ameland

BALLUM – Vandaag stonden er veel papiercontainers langs de kant van de weg, want het stond immers op de afvalkalender en in de agenda van PA dat vandaag de papiercontainerleegdag is. Vorige week was dat ook al in Hollum, merkte een opmerkzame lezer op.

Dat komt door het nieuwe systeem met de nieuwe papiercontainers. Waar voorheen elke dinsdag de papierophaaldag van een van de dorpen was, is dat nu iets anders. De huishoudens kregen van de gemeente een kartonnen afvalkalender toegestuurd, met daarop de data voor het ophalen van huisvuil en oud papier voor hun postcode. Voor het oud papier is nog steeds de dinsdag de ophaaldag, maar de aantallen containers in het dorp bepalen welke dinsdag dat is. Zo worden de papiercontainers van Buren geleegd samen met een deel van het dorp Nes. De volgende dinsdag is dan ophaaldag voor het grootste deel van Nes. De dinsdag daarop wordt het papier opgehaald in Ballum en in Hollum zuid. De dinsdag daarop, vandaag was zo’n dinsdag, worden de papiercontainers van Hollum noord geleegd.

Wie het precies wil weten kan naar de website van gemeente Ameland surfen en daar de digitale afvalkalender aanklikken. Dan kun je op postcode zoeken en weet je precies wanneer je welke container waar aan de weg moet zetten.`

⇒ De digitale afvalkalender is hier te vinden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *