Paddenstoelen op Ameland

HOLLUM – Het is herfst en vooral in dat seizoen schieten de paddenstoelen uit de grond. Het is een feest voor wandelaars en voor fotografen die de bijzondere vormen en mooie kleuren graag op de foto zetten. Ameland liefhebber Alma Wezeman trof tijdens haar bezoek aan het eiland een paar fraaie exemplaren.

Vruchtlichaam

Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel. Meestal leeft die schimmel onzichtbaar onder de grond of onder boomschors. Het netwerk aan schimmeldraden krijgt bovengrondse uitlopers waar paddenstoelen groeien en die zien we. De paddenstoel is vergelijkbaar met de vrucht van een appelboom: de appel. Alleen is de ‘boom’ in het geval van de paddenstoel niet zichtbaar.

Schimmel

De paddenstoel is de vrucht van de schimmel en vormt dus maar een klein deel van de schimmel. Iedere paddenstoel is een schimmel, maar een schimmel is niet perse een paddenstoel.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *