Paardenkracht brengt zangers samen

HOLLUM – Het muzikale theaterspektakel van het Interkerkelijk Zangkoor roept niet alleen groot enthousiasme bij het publiek op, maar brengt ook zangers bijeen die elkaar 60 jaar uit het oog waren verloren.

Sip Wiegersma (74) zag tot zijn grote verbazing zijn zangmaatje van vroeger, Reina Bergsma (76), in het publiek zitten. Wiegersma zingt in het Interkerkelijk Zangkoor en doet mee met het muzikale theaterstuk Paardenkracht Mannenmoed dat van woensdag tot en met zaterdag in de hervormde kerk in Hollum wordt opgevoerd.  Reina Bergsma kwam speciaal voor Paardenkracht Mannenmoed naar het eiland. “Geweldig! Ik heb genoten!” zegt ze over de voorstelling, waaraan naast de koorleden vele eilanders meewerken.

Bergsma, geboren in Raard en nu woonachtig in Hoofddorp, zong als jonge meid van 16 jaar in het koor Lofstem in Raard, het koor waar ook de toen 14 jarige Wiegersma zong.

Zij is net als Wiegersma al die jaren blijven zingen. Met haar sopranenstem zong ze ondermeer in het projectkoor Dutch Voices, waarmee ze de wereld over reisde. Dat ze na 60 jaar haar medekoorlid op Ameland ontmoet vindt ze prachtig. “Hij is niks veranderd.” Wiegersma, die in Bornwerd werd geboren, kwam als boerenknecht van Piet Barf op Ameland terecht. Hij zou een half jaar blijven, maar zit er inmiddels 50 jaar en heeft er zijn vrouw Ytske ontmoet en een gezin gesticht. Zijn oude en inmiddels overleden baas Piet Barf ziet hij als voerman van de paardenreddingboot terug op de lichtbeelden die tijdens Paardenkracht Mannenmoed op de muren van de kerk worden geprojecteerd.

Reina Bergsma reist vandaag, via Dokkum waar ze op familiebezoek gaat, terug naar Hoofddorp en Sip Wiegersma: die staat vanavond weer in de schijnwerpers op het toneel van de hervormde kerk. Zijn Paardenkracht Mannenmoed kreeg extra glans door deze verrassende ontmoeting.

>>> vrijdag 21 oktober is er nog een extra voorstelling van Paardenkracht Mannenmoed.

Aanvag 20.00 uur.>>> lees hier meer over Paardenkracht mannenmoed en bekijk het filmpje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *