Over wol aan de Stamtafel

HOLLUM – Veel Amelanders zetten zich in voor het behoud van de natuur. Tijdens Kunstmaand Ameland met als thema Smoel staan vier initiatieven in de spotlights. Deze zijn geportretteerd en te vinden in de vier dorpen van het eiland. Elke week staat er een ander initiatief in de schijnwerpers. 

Op vrijdag 18 november om 9.30 uur zijn Yvonne Spoelstra en Diana Edes te gast bij De Stamtafel. Zij bedienen de wolmachine in het museum Swartwoude. Van Amelandse wol worden nieuwe producten gemaakt. De dames vertellen ons hoe het gekomen is dat er nu met de wol van het eiland nieuwe producten gefabriceerd worden. Hierdoor is het mogelijk om kledingstukken te dragen die helemaal Amelands product zijn.

De Stamtafel is van 9.30 uur tot 11.00 uur in de verbouwde boerderij De Plaats (De Plaats 5, Hollum). Iedereen is van harte welkom. Koffie en thee worden u aangeboden. Er staat een busje klaar voor een vrijwillige bijdrage.

  • Marjanne Alblas – Recyclaars Ameland – Vrijdag 4 november om 9.30 uur
  • Arend Folkert – Visser Strandjutter – Vrijdag 11 november om 9.30 uur
  • Diana Edes en Yvonne Spoelstra – Wolmuseum – Vrijdag 18 november om 9.30 uur
  • Harmen Wijnberg – Wadexcursies – Vrijdag 25 november om 9.30 uur

Bron De Plaats

lees ook hier over de feestelijke heropening van Museum Swartwoude

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *