Over Paal 15

HOLLUM – Paal 15 is een verhalenbundel die zijn oorsprong heeft op Ameland. Vijftien schrijvers huurden een groot huis en gingen een midweek aan de slag met workshops korte verhalen schrijven en locatie onderzoek en sprongen daarna achter de laptop. Het reslutaat? Een prachtige bundel met vijftien verhalen, die allemaal op de Waddeneilanden spelen en de meeste op Ameland. Bij de Amelander boekhandels te verkrijgen voor € 12,50 en via deze link online te bestellen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan 1300 artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Paal 15 is een bundel met vijftien verhalen die op een van de Waddeneilanden spelen. Om in de juiste sfeer te komen trokken de schrijvers zich terug op Waddeneiland Ameland om daar in beperkte tijd een compleet product af te leveren. Bestsellerauteur Marella Boersma is de initiatiefneemster van dit project en zij schreef zelf een van de verhalen: Geen bereik. Wadfilmer Ruben Smit schrijft op de achterflap over het boek: “In de verhalenbundel 'Paal 15' komt de prachtige en rustgevende natuur van de Waddeneilanden goed tot uiting.” Het zijn geen natuurverhalen, maar verhalen waarin doden vallen, mensen verdwijnen en waarin meer spannende dingen plaatsvinden. De natuur speelt wel een grote rol, net als het Nobeltje, het lekkere lokale slokje van Ameland."

⇒ lees hier het artikel over Paal 15

⇒ lees hier het artikel over Boerkaverbod

⇒ lees hier het artikel over Walvissen groot en vet

⇒ lees hier het artikel over Drie is te veel

⇒ lees hier het artikel over Zonkracht

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *