Over het boerkaverbod

HOLLUM – Allesbedekkende kledij wordt ook op Ameland gedragen, op een aantal dagen van het jaar lopen diverse Amelanders onherkenbaar verkleed rond. Mag dat nog na invoering van het boerkaverbod, het verbod op gezichtsbedekkende kledij? Lees wat kan en mag in het artikel over het Boerkaverbod.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan 1300 artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Op 1 augustus 2019 ging de ‘Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ in. In de volksmond wordt dit het ‘boerkaverbod’ of 'nikabverbod' genoemd, maar de wet gaat niet alleen over het dragen van de nikab en boerka. Het verbod betreft ook de integraalhelm, bivakmuts en het dragen van een masker. Gezichtsbedekkende kleding is kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn. Bij sommige kledij is het gezicht bedekt en zijn ook de ogen niet of nauwelijks zichtbaar, zoals bij de boerka en de integraalhelm. Van alle gezichtsbedekkende kledingstukken spreekt de boerka het meest tot de verbeelding. Dat kledingstuk wordt enerzijds de 'vlag van fundamentalisme' genoemd en is anderzijds een uiting van vrije kledingkeuze."

⇒ lees hier het artikel over Boerkaverbod

⇒ lees hier het artikel over Walvissen groot en vet

⇒ lees hier het artikel over Drie is te veel

⇒ lees hier het artikel over Zonkracht

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ lees hier het artikel over Morgenster

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *