Ouwe Pôlle op Famillement

LEEUWARDEN – Afgelopen zondag waren namens stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' directeur Joop de Jong (STAM) en bestuursleden Meinte Bonthuis en Jacob Roep bij het Famillement in Leeuwarden aanwezig. In de Harmonie was de infomarkt met tientallen stands van Friese, landelijke en buitenlandse organisaties op het gebied van genealogie en historie. Ze hadden een stand vlakbij de ingang dus een mooie plek om bezoekers met Amelander voorouders te treffen. Het was een drukke dag. Veel mensen waren geïnteresseerd in de publicaties, oude Pôllepraten, boeken en folders die lagen uitgespreid.

De bezoekers die specifiek naar een familie of persoon van Amelander afkomst zochten, konden dit op een papier noteren met hun naam en e-mailadres. Deze gegevens zullen aan het 'Wie (onder)zoekt wie' overzicht toegevoegd worden. Enkele familienamen die de revue passeerden waren: Doeksen (ja, die van Terschelling komt oorspronkelijk van Ameland), Sorgdrager, Wagenaar, Tho Bokholt, Attema, Wielinga, Mazade, Droeviger, Van der Meij, Peolenbach/ Kooi, Wassenaar-Walburgh en Zwart. Verder hebben zijn er boekjes verkocht en e-mailadressen voor de AmelanderHistorie-krant genoteerd.

Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' zet zich al ruim 60 jaar in voor het behoud van de cultuurhistorie van het eiland. De stichting heeft drie musea en organiseert in de winterperiode lezingen. Tevens geeft zij regelmatig publicaties over het eiland uit. Draagt u de Amelander cultuurhistorie een warm hart toe? Word donateur en ontvang drie keer per jaar het blad 'De Pôllepraat' boordevol verhalen over Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *