Oudste man van Nederland vandaag in Ballum

BALLUM – Eelke Bakker (106) uit Dokkum is de oudste man van Nederland en hij komt een dag voor zijn verjaardag naar Ameland. Bakker rijdt op 27 juli mee in de openingsoptocht van de Ambachtelijke Dag in Ballum. Op 28 juli hoopt hij 107 te worden. Hij reist een dag voor zijn verjaardag met zijn kleindochter Bouwina Baker uit Holwerd naar het eiland, om feest te vieren op de Ambachtelijke Dag.

De oudste van het land

Eelke Bakker mag zich sinds 1 juni 2017 de oudste man van Nederland noemen. Zijn voorganger was Jan Willem van de Kamp uit Oldebroek, die 107 jaar oud was. Eelke Bakker was al de oudste man van Friesland.

Ballum

Bakker werd op 28 juli 1910 geboren in Ballum op Ameland. Zijn ouders verhuisden met het gezin naar het Friese vasteland, maar Ameland is nooit uit zijn hart verdwenen. Hij is elke week nog aan de rand van de Waddenzee te vinden, op de pier van Holwerd. Daar brengen zijn kleinkinderen hem naartoe, zodat opa Bakker uit kan kijken over het Wad en het eiland kan zien.

Eelke Bakker is sinds tien jaar weduwnaar. Zijn vrouw Bauktje ontviel hem op 92-jarige leeftijd.

Ambachtelijke Dag

De organisatie van de Ambachtelijke Dag verheugt zich in het feit dat de oud-dorpsgenoot en oudste man van het land naar Ballum komt. Bakker zal om ongeveer 10.30 voor het gemeentehuis in een oldtimer van Tjeerd Nobel stappen en meerijden met de optocht door de Camminghastraat.

lees hier over de Ambachtelijke Dag in Ballum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *