Oude telefoon voor Serious Request

HOLLUM – OBS De Schakel in Hollum steunt de actie van Serious Request van 3 FM en het Rode Kruis. De leerlingen zamelen oude telefoons in. In de supermarkten in alle dorpen staat een doos waarin mensen oude en/ of kapotte mobiele telefoons gedeponeerd kunnen worden.

Deze decemberactie is gericht op de babysterfte in de arme landen.

Meer info over de decemberactie van Serious Request

Vanaf 18 december 2012 staat het Glazen Huis van de publieke popzender 3FM op de Oude Markt in Enschede. Drie DJ's van 3FM – Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra – sluiten zich in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio en vragen samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp; een mondiaal probleem waarvoor normaal geen aandacht is. Ze eten die dagen niets en maken zes dagen lang 24 uur per dag radio en televisie. In 2011 werd met deze actie ruim 8,8 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog.

Kom in actie voor de allerkleinsten

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten; miljoenen baby’s die onze hulp nodig hebben om te blijven leven. Babysterfte is een stille ramp die wereldwijd ruim 5,5  miljoen slachtoffertjes maakt.  Belangrijkste oorzaken; gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Hierdoor sterft iedere 6 seconden ergens ter wereld een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte.

Ook een actie opzetten?

Help het Rode Kruis met het terugdringen van babysterfte door een actie op te zetten voor 3FM Serious Request. Meld je actie aan op www.kominactie.nl of klik op de Serious Request banner en stuur de actie-informatie naar info@persbureau-ameland.nl, dan maken we er een oproep van.

Serious Request

Oude mobiele telefoons

Een oude mobiele telefoon is geld waard, zelfs als deze niet meer werkt. De opbrengst van deze toestellen, kan variëren van € 1,50 tot wel € 75,- per toestel. Dit betekent dat met 1 oude telefoon die nog € 1,50 waard is, een baby al medisch onderzocht kan worden (weging, meting en TBC-vaccinatie). De opbrengst van alle ingezamelde toestellen wordt door Vodafone gedoneerd aan 3FM Serious Request.

>>> lees hier over Serious Request

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *