Oud-leerlingen BWS dingen mee naar Toptalentprijs 2022

Geplaatst op: 07 april 2022 - Categorie: School & Vereniging

PWS

LEEUWARDEN - Rianne Smid en Femke de Jong zijn oud-leerlingen van de Burgemeester Walda School in Nes die nu op het VWO op CSG Comenius in Leeuwarden zitten. In de zesde klas moeten ze een profielwerkstuk (PWS) afronden en Rianne en Femke hebben een medisch onderwerp bij de kop genomen. "Wij hebben voor dit PWS onderzocht of we met CRISPR/Cas9 een HIV-1 patiënt kunnen genezen. CRISPR/Cas9 is een relatief nieuwe techniek waarmee de genen kunnen worden aangepast om onder andere ziektes te genezen." Ga er maar aanstaan!

Hun school heeft hun PWS genomineerd voor de Leeuwarder Courant Toptalentprijs 2022. Ook valt er een publieksprijs te winnen. Natuurlijk geeft PA van harte aandacht aan dit duo met de vraag op het PWS van dit tweetal te stemmen.

Toptalent
Voor LC Toptalent werden ruim zestig inzendingen gewikt en gewogen. Zij zijn de finalisten die 20 april in De Harmonie in Leeuwarden voor een deskundige jury strijden in de categorieën vmbo, havo en vwo. Maar alle werkstukken maken kans op de publieksprijs.

→ Via deze link komt u op de pagina van de Leeuwarder Courant over de verkiezing van Toptalentprijs 2022. Even zoeken naar de namen van Rianne Smid en Femke de Jong en dan kan er gestemd worden.

wilt u het PWS lezen, stuur dan een mailbericht, dan sturen we het u in pdf toe.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?