Oud-burgemeester Ameland overleden

ZUIDLAREN – Oud-burgemeester Bote Wilpstra is afgelopen maandag in zijn woonplaats Zuidlaren overleden. Wilpstra was van 2000 tot 2001 waarnemend burgemeester op Ameland. Hij is 75 jaar geworden.

Wilpstra was van D’66 huize. Hij nam waar op Ameland nadat Roel Cazemier vertrok en voordat Paul Verhoeven kwam. Wilpstra was van 1990 tot 1998 burgemeester van Zuidlaren, de plaats waar hij is blijven wonen. Daarvoor en daarna werd hij diverse malen waarnemend burgemeester van Eenrum, Eemnes en Opsterland. En van Ameland.

Als voorzitter van de rekenkamercommissie bleef Wilpstra betrokken bij het eiland. De commissie boog zich in 2008 over de overdracht van losstoep en vuurtoren en onderzocht in 2009 de gang van zaken rond het Vliegfeest.

“Een correcte kerel”, zegt een oud-raadslid over de oud-burgemeester, “Inhoudelijk goed en, heel belangrijk, met humor.”

Bote Wilpstra was langere tijd ziek.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *