Oud Amelandt zoekt oud-Amelanders

HAMELEN – Op Facebook publiceert een groep oud-Amelanders hun liefde voor de Ouwe Pôlle in foto’s, verhalen en commentaren op de Amelander actualiteit. De groep roept iedere oud-Amelander, Amelander die niet meer op Ameland woont, op om zich aan te sluiten. 

“Deel jij met ons het eilandgevoel, voor het eiland dat ons ook dierbaar is? Ben je net als wij niet een inwoner maar wel oud-inwoner van Ameland en voel je toch die magnetische aantrekkingskracht, waar ook ter wereld? Dan nodigen we jou van harte uit!” Dat zegt Willem Smit uit Hamelen. Smit woont alweer enkele jaren in de Duitse stad, maar via ondermeer Facebook blijft hij op de hoogte van het reilen en zeilen van het eiland.

Wie zich ook wil aansluiten bij de groep moet minimaal een aantal jaren op het eiland hebben gewoond of er de jeugd hebben doorgebracht. De groep is niet open voor wie nu op Ameland woont. De groep bestaat sinds november 2011 en heeft inmiddels uit 215 leden.

De beheerders Mark IJnsen, Heidi Bunicich, Petra Mosterman en Willem Smit staan vaak met elkaar in verbinding om oud Amelanders uit te nodigen of te benaderen via bijvoorbeeld de pagina Oud Amelandt. Deze fb-pagina is een initiatief van Willem Smit uit november 2012, om oud-Amelanders waar ook ter wereld van het bestaan van de groep Oud-Amelanders op de hoogte te brengen! Zijn neef Jacob Roep, die zeer geïnteresseerd is in de geschiedenis, hielp hem bij het opzetten van de fb-pagina, die open is voor iedereen.

De fb-pagina is gekoppeld aan het twitter-account @OudAmelanders

Sinds kort publiceert Jan Blaak oude foto’s op de pagina en is team Oud Amelandt aangevuld met Koos Molenaar, André Ruijgh, Richard Kiewiet en Meinte Bonthuis. “Vereende krachten voor de fb-pagina Oud Amelandt!” zeggen de Amelanders en oud-Amelanders.

Neem er maar een een kijkje en geef een ‘Duimpje op’ of help bij het ontrafelen van geheimen uit het verleden.

InfoNu

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *