Orka Morgan recht op privacy

Lentekriebels bij StrAndersHARDERWIJK – De medische gegevens van orka Morgan worden door het Dolfinarium niet verder verspreid. Een aanvraag van groepjes dierenactivisten om DNA en het medisch dossier af te staan is door het zeedierenpark resoluut afgewezen. “Wij zien geen enkele noodzaak om deze gegevens te delen met een verzameling dierenactivisten. Wij hebben in een eerder stadium alle mogelijke gegevens van Morgan gedeeld met wetenschappers die de meest up to date informatie bezitten,” legt directeur Foppen uit.

De wetenschappers die toegang toe hebben tot databanken met al het DNA materiaal van orka’s zijn in het bezit van het DNA van Morgan. Zij hebben geen match kunnen vinden met het bestaande DNA in de databanken. De conclusie die wel getrokken kon worden uit de DNA analyse is dat Morgan hoogstwaarschijnlijk uit de Noordse zee afkomstig is. Deze conclusies zijn te lezen in een wetenschappelijk rapport dat reeds in december 2010 openbaar is gemaakt. Het is niet mogelijk om meer informatie uit DNA onderzoek van Morgan te halen volgens wetenschappers. Naast DNA is er ook om het medisch dossier van Morgan gevraagd. Het Dolfinarium voert hier al jaren een duidelijk beleid in. “Wij verstrekken geen medische dossier van onze dieren dus ook niet van een orka die tijdelijk door ons wordt opgevangen. Ook Morgan heeft recht op privacy,” aldus Foppen.

 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *