Oproep voor hulp bij strand opruimen

BALLUM – Het strand aan de oostkant van Ameland ligt bezaaid met plastic en piepschuim. Gemeente Ameland roept vrijwilligers op om te helpen met het opruimen van het strand vanaf paal 20 oostwaarts.

Om 11:30 uur vertrekt de Strandexpress vanaf de waterlijn Nes en om 11:40 uur vanaf Buren.

De gemeente zorgt voor handschoenen en vuilniszakken.

Het piepschuim dat op het oostelijke puntje ligt verwaait snel en drijft weg. Het Oerd en de Ho'n, de duinen en kwelders komen onder de rommel te zitten. Als het niet meteen wordt opgeruimd blijft het nog lang zichtbaar in de natuur. 

Vanaf Nes tot paal 20 liggen ook heel veel schoenen en andere goederen. Het lijkt erop dat de leukste spullen op de buureilanden zijn aangespoeld. Er zit weinig juttersgoed tussen, maar het moet wel opgeruimd. Grote hopen worden, net als de diepvrieskisten, machinaal weggehaald. De vrijwilligers worden in eerste instantie ingezet op het oostelijke stuk strand.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *