Opnames Penny’s film in volle gang

HOLLUM – Het was deze week journalisten- en fotografendag op de set van Penny’s Shadow.

SBS6 is er met een camera, een fotograaf van het ANP, een fotograaf van Weekend en aanverwante bladen, een journalist die schrijft voor Credo en Persbureau Ameland is present.

Lisa en Kai staan in de bak die speciaal voor de set is aangelegd. Kai zit op het hek en Lisa op Shadow. Het is de scène waarin Kai ondanks zijn paardenangst contact probeert te maken met Shadow, de zwarte Lippizaner hengst. Daphne, Tanja Jess die de moeder van Lisa speelt, staat aan het hek, samen met Erik. Rick Engelkes speelt Erik en is de vader van Kai. Tess, het zusje van Lisa, kijkt naar wat er in de paardenbak gebeurt. Tess wordt gespeeld door Valerie Pos.

Het is mooi weer. Af en toe schuift er een wolk voor de zon en dan moet de take over.

In een ontspannen drukte op de Kampeerboerderij bij Stayokay in Hollum drentelen cameramensen, geluidstechnici, klusjesmannen, cateraars, regisseur, acteurs en figuranten over de set. Een medewerker van VVV Ameland vertelt het journaille over Ameland en iemand van de crew bewaakt de duinen. De organisatie loopt op rolletjes.

Na de scène met Lisa en Kai is Tess aan de beurt. Ze staat bij het hek en wordt gefilmd terwijl ze zogenaamd Lisa volgt die in de bak rijdt. Steven de Jong is enthousiast over de close-up van Tess. “Super, helemaal goed!”

Terwijl de set wordt klaargemaakt voor de volgende scène, hebben Lisa en Kai even tijd voor de journalisten. SBS6 wil ze filmen, ANP wil een foto en Credo een verhaal. De acteurs Liza Sips en Levi van Kempen, die Lisa en Kai spelen, zijn laaiend enthousiast over het eiland. Het is een heel mooi decor voor de film, menen ze. “Het eiland is helemaal super. We hebben de eerste beelden al teruggezien en het ziet er zo mooi uit!”

Liza en Levi zijn bijna dagelijks op de set omdat ze de hoofdrollen vertolken. In het weekend gaan ze af en toe naar huis. Veel tijd om nader kennis te maken met het eiland hebben ze niet. Ze zijn constant in de weer met de film. Liza vindt het eiland helemaal super. Het is haar eerste bezoek aan Ameland. Gezwommen heeft ze nog niet, maar de bikini zit wel in de tas. Ze hoopt dat het er nog van komt. Over de Penny’s Shadow is ze al net zo enthousiast als over het eiland. “Ik kan haast niet wachten tot de film klaar is.”

De film Penny’s Shadow wordt in augustus en september op Ameland opgenomen en is na de zomer van 2011 in de bioscoop te zien.

>>> wie meer over de film wil lezen kan Shadow intikken bij ZOEKEN, rechtsboven in deze pagina

– Ameland Nieuws op je iPhone? Laadt dan de app Ameland Actueel.

– Ameland Nieuws op een andere smartphone? Laadt dan de mobiele website ameland-actueel.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *