Nederlands Fluitkwartet op Ameland

HOLLUM – Het Nederlands Fluitkwartet komt naar Ameland. Op vrijdag 20 augustus geeft het muziekensemble een concert in de N.H. kerk in Hollum.

Sinds 2000 geeft Het Nederlands Fluitkwartet elke zomer een serie spetterende klassieke concerten in de mooiste kerken op de Waddeneilanden.

Vier gedreven fluitisten (dwarsfluit), afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en prijswinnaars van het Internationale Kuhlau-fluitconcours in Duitsland (2001), bieden ook dit jaar weer een afwisselend en verrassend programma.

De vier spelen werken uit de klassieke periode met de Oostenrijks/Duitse componisten Haydn, Händel en Mozart. Muziek in de Frans impressionistische stijl van Debussy (childrens corner), Berthomieu, en de beroemde Pavane van Fauré.

Uit de Balkan klinken de Roemeense volksdansen van Musicoloog en componist Bartok. De moderne tint in het programma, met de toepasselijke titel ‘Erinnerungen an das Meer (2002)’, is geschreven door Duitse componist Niessner.

De kwartetleden nemen dit jaar dwarsfluiten van basfluit tot piccolo’s mee naar Ameland. “Laat u betoveren door de magie en de bijzondere klankrijkdom tijdens de 8e Waddentour van het Nederlands Fluitkwartet. De concerten zijn geschikt voor de hele familie, een bijzondere avond,” zegt fluitist Ivo Visser.

Waddentour 2010, 8e editie, Het Nederlands Fluitkwartet

FLUITKLASSIEK CONCERT vrijdag 20 augustus 20.15 uur Ned. Herv. kerk in Hollum

Toegang: €12.50 volw. € 2.50 kinderen tot 15 jr.

Kaartverkoop aan de kerk v.a 45 min voor aanvang of bij de VVV’s 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *