Oplossing ziekenhuis De Sionsberg

DOKKUM – Er is een oplossing gevonden voor het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dat schijft Omrop Fryslân op haar website. Het ziekenhuis werd met vier zorgcentra in het noordoosten van Friesland meegesleept in het faillissement van Zorggroep  Pasana.

Het ziekenhuis blijft bestaan, schrijft de Omrop.

De curatoren en de zorgverzekeraar De Friesland hebben besloten dat er een transmuraal zorgcentrum komt van zorginstelling ZuidOostZorg in Drachten. Dat gaat gebeuren in combinatie met DC Klinieken en het Cardiologisch Centrum. De thuiszorg komt in het ziekenhuis samen met de huisarstenpraktijk, specialistische hulp en ouderenzorg.

De curatoren laten vanmiddag meer weten over de doorstart van het ziekenhuis. Nu er voor het ziekenhuis een oplossing lijkt te zijn kunnen de curatoren zich richten op de zorgcentra die mee werden gezogen in het faillissement, waaronder De Stelp op Ameland.

De werkgroep ouderenzorg Ameland komt woensdag weer bij elkaar. Dat wordt sinds het debacle van het faillissement en de dreiging dat specialistische ouderenzorg van het eiland verdwijnt de tweede keer dat de werkgroep samenkomt. Tijdens raadscommissievergaderingen wordt verslag gedaan van de voortgang. De commissievergadering van vanavond is afgelast.

De medewerkers van De Stelp hebben hun salaris van november via het UWV gekregen, dat van december komt in januari en dan zijn de eerste twee weken van januari nog gegarandeerd. Hoe het daarna komt met hun salaris is nog niet bekend.

Dossier De Stelp

⇒ lees ook Actiegroep Red De Sionsberg onder protest in overleg met Zorgbelang Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *