Oplichter gebruikt adres op Ameland

HOLLUM – Een oplichter die trekkers en shovels te koop aanbiedt via een advertentie in bladen voor die branche, gebruikt een niet-bestaand adres in Hollum om potentiële kopers te lokken. Het gaat om machines die 6.500 tot 20.000 euro kosten, met 500 euro afleverkosten. Sommige kopers reizen speciaal naar Ameland om hun aankoop te bekijken en moeten soms onverwacht een slaapplek zien te regelen op het eiland vol pinkstergasten. 

Van het adres in Hollum, dat handelaar Hans M. gebruikt, bestaat wel de straat maar niet het huisnummer. Sommige kopers komen uit het buitenland naar hier en reizen vele honderden kilometers om hun trekker te bekijken en mee te nemen. De Hollumer die op het huisnummer woont naast het nummer dat Hans gebruikt in zijn advertentie, heeft al vijf stellen aan de deur gehad, uit Polen, Oostenrijk en uit het zuiden van Nederland. De politie van Ameland is inmiddels ingelicht en zoekt contact met de verkoper.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *