Opening tweeluik Tames Oud, eiland van verlangen

HOLLUM – Op donderdag 15 juni werd de expositie van Tames Oud feestelijk geopend op Ameland. In museum Belvédère vond dit op vrijdag 16 juni plaats. Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde publicatie, geschreven door Gitte Brugman en Han Steenbruggen, uitgegeven. Gitte Brugman heeft het boek gepresenteerd en het eerste exemplaar aangeboden aan de heren Louis Oud en Michiel Sablerolle. Zij gaven de aanzet tot het organiseren van deze tentoonstelling. Louis oud is een achterneef van Tames Oud en een verzamelaar van zijn werk. Michiel Sablerolle is bevriend met Louis en ook in het bezit van een groot aantal werken van Tames Oud.

In het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager in Hollum zijn werken te zien met voorstellingen die tot het eiland en zijn omgeving zijn te herleiden. Museum Belvédère concentreert zich op Ouds artistieke ontwikkeling en toont voornamelijk werk uit de periode waarin hij werkzaam was in België en Den Haag. Het resultaat: twee complementaire exposities die tezamen een representatief overzicht geven van zijn oeuvre.

De overzichtstentoonstelling is in beide musea te zien van 17 juni tot en met 24 september 2023, op Ameland loopt de expositie nog door tot maandag 23 oktober 2023.

Workshop Lino-art

De door Tames Oud gebruikte ambacht, kunt u komende zomer in Museum Sorgdrager zelf ervaren. Elke woensdagmiddag in juli en augustus worden er workshops Lino-art gegeven. Kosten: € 19,50 p.p. incl. gebruik van materialen, museumticket en een kopje koffie of thee. Leeftijd vanaf 15 jaar. Het Cultuurhistorischmuseum Sorgdrager is dagelijks geopend. Ga voor meer informatie en voor opgave Lino-art naar www.amelandermusea.nl

Boek

Het boek is in de museumwinkel te koop voor € 25,–.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *