Opening Kunstmaand zonder protest

NES – De opening van de Kunstmaand moet een feestje zijn. Daar past geen protesttoren bij. De houten boortoren van vijf meter hoog die een groep grappenmakers tegenover De Piraat bij de pier opbouwde, werd gisteravond door de gemeente afgebroken. De toren stond op Waterschapsgrond. Burgemeester Albert de Hoop gelastte op aanvraag van het Waterschap dat de spullen opgeruimd werden. Het Waterschap had geen toestemming verleend aan het bouwwerk.

De burgemeester heeft liever geen dissonant op openingsdag van de Kunstmaand. “Wij willen vandaag een feestelijke dag,” zegt De Hoop. Natuurlijk is protest geoorloofd, zegt hij verder. “Wij leven in een vrij land.” Het protest in de vorm van een boortoren met opschrift komt op de openingsdag van de Kunstmaand gewoon niet goed uit. De burgemeester ontvangt de stroom kunstmaandbezoekers liever met het uitzicht op het kunstwerk van Ragnar Windahl (de kleurige ballen) en Alexander Brandt (het beeld op de rotonde bij de ingang van Nes).

De grappenmakersgroep Prankster herbouwde de toren in het land aan de Verbindingsweg, afslag Ballumer Bocht. Ook daar bleef hij niet lang staan. De groep gaat in beraad voor nieuwe plannen.

>>> lees hier 30-10-09 Protesttoren in de Kunstmaand

© Persbureau Ameland 2009, 
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *