Open Monumentendag op Ameland

HOLLUM – Oproep aan bewoners van particuliere Rijksmonumenten op Ameland. De Landelijke Open Monumentendag 2023 is in september. Ook op Ameland? Juist op Ameland! Nergens zijn er naar verhouding zoveel Rijksmonumenten als op ons eiland.

Afgelopen jaren werd Open Monumentendag al kleinschalig maar succesvol gehouden in het gebied rond de Vermaning in Nes. Dit jaar is de ambitie om ook andere kerken, musea en particuliere monumenten erbij te betrekken. Afgelopen weken zijn er al flyers verspreid. We hebben al een aantal enthousiaste aanmeldingen binnen. 

Wilt u dit jaar met ons meedoen en uw monumentale huis (deels) openstellen op 9 en/of 10 september? Dan komen wij graag met u in contact. Aanmelden kan tot eind april bij vrijwilligers Open Monumentendag. 

We hopen op deelnemers uit alle dorpen. Wellicht staan we zo met elkaar aan het begin van een mooi jaarlijks cultuurhistorisch evenement op Ameland.

Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen

met Paul Hendrickx, e-mail paulckx@gmail.com

vrijwilliger Open Monumentendag Ameland

Door Open Monumentendag Ameland

bekijk hieronder vier van de Ameland Huuskes, monumenten in A5 formaat – € 3,– per stuk, te bestellen via info@persbureau-ameland.nl en op verschillende adressen op Ameland (vuurtoren, Enjoy Books, Museum Sorgdrager)

bekijk op het Ameland Boeken blog Serie 1 en Serie 2 van Ameland Huuskes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *