Op zoek naar foto afzinkponton

HOLLUM – “Wie heeft een foto van het afzinkponton dat op de zuidwesthoek bij Hollum werkzaam was in de jaren 70,” vraag Hans Bruyninckx uit Rumpt. Destijds was Bruyninckx uitvoerder van de werkzaamheden, maar een foto uit die tijd heeft hij niet. De Zeester verrichtte in de jaren 70 zink-en stortwerkzaamheden, waarbij zelfs een keer een stortbak boven op het strand op de stenen is blijven staan. Er werd steen gestort op het strand en onder water werd kunstzeewier aangebracht. “Een en ander had altijd veel bekijks,” weet de uitvoerder zich te herinneren. Mogelijk heeft iemand op Ameland in zijn of haar archief wat foto’s van De Zeester. Het afzinkponton was fors, 25 bij 15 meter.
Zelfs het uitvoerende bedrijf Zinkcon Werkendam heeft geen fotomateriaal.
Het zal Bruyninckx deugd doen als er nog foto’s boven water komen. Hij zal ze graag ontvangen: “met in achtneming van rechten.”

De oproep en het e-mailadres van Hans Bruyninckx is te vinden in de rubriekadvertentie in Vraag & Aanbod Ameland in de rubriek Watersport & Boten.
 

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *