Ook molenaar worden?

BURGUM – Tijdens de 16e Friese Molendag op zaterdag 13 september openen 90  Friese molens hun deuren voor publiek (toegang is gratis). De dag is een mooie gelegenheid om eens in een werkende molen te kijken, iets te leren over de historie en ook om kennis te maken met het molenaarsvak en de molenaarsopleiding!

Alle Friese molens worden namelijk draaiende gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen er iedere week voor dat de wieken draaien, mits het weer het toelaat. Voor velen is het molenaarsvak inmiddels uitgegroeid tot een ware passie waar ze volop van genieten. De molenaars zijn lid van het Gild Fryske Mounders. De vereniging die al veertig jaar zorgt voor de praktijkgerichte molenaarsopleiding.

Molenaar worden

Tijdens de Friese Molendag in september zal er speciale aandacht zijn voor molenaars in spé. Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen over de opleiding en zich inschrijven voor drie proeflessen. Momenteel zijn er nog een aantal opleidingsplekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Aanvullende informatie is ook te vinden op de website www.molenaarworden.nl.

lees hier ook over de Molendag en de molens De Verwachting en Phenix

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *