Ontluisterende nederlaag Geel Wit tegen Frisia

BUREN – Geel Wit heeft een ontluisterende nederlaag geleden tegen Frisia. Het werd liefst 1-8 in de bekerwedstrijd tegen de Leeuwarders, die een klasse hoger spelen. Na acht minuten was het al raak voor de bezoekers. Erwin Wendelaar scoorde uit een assist van Stan Vaatstra. Twee minuten later was hij bijna weer gelijk. Na een overtreding op Jordi Metz schoot Bente Bonthuis op de lat, en in de rebound schoot Danny Metz over.

Juist in een periode waarin Geel Wit sterker leek te gaan worden sloeg Frisia weer toe. Uit een pass van Abu Suma maakte Erwin Wenselaar er 1-2 van. Twee minuten later kwam Geel Wit plotseling weer in de wedstrijd. Bente Bonthuis werd onderuit gehaald door Edwin Schaafsma. Scheidsrechter Niels Zeeman bestrafte de overtreding met een rode kaart. De schade werd nog erger voor Frisia toen Jordi Metz de toegekende vrije schop binnen knalde.

Toch lieten de Leeuwarders zich niet van de wijs brengen. Vlak voor de rust werden ze in een zetel geholpen toen Abu Suma vanaf de zijlijn met een prachtige afstander de 1-3 liet aantekenen.

Vijf minuten na de rust kreeg Geel Wit de uitgelezen mogelijkheid om naderbij te komen. Bente Bonthuis haalde de achterlijn en passte op Lars Molenaar. Die kreeg een zet en ging graag liggen. Bente Bonthuis weigerde echter om het cadeautje uit te pakken en schoot de strafschop over.

Vanaf dat moment was het gebeurd met Geel Wit. Zo’n beetje elke aanval van Frisia was daarna raak. Hidde Pater zorgde met treffers in de 57-ste en de 60-ste minuut voor de beslissing.

Wat daarna gebeurde had weinig meer met een wedstrijd te maken. Said Loukili en nog twee keer Hidde Pater maakten de afgang van Geel Wit compleet: 1-8.

Opstelling Geel Wit: Kevin Metz; Johan kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet (Dennis Akkerman, 67’), Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Jan Ytsma (Sander Graafsma, 46’), Jordi Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz (Julian de Jong, 67’), Lars Molenaar.