Onnodige nederlaag Geel Wit tegen Oldeboorn

Geel Wit heeft een onnodige nederlaag geleden tegen Oldeboorn. In Aldeboarn werd het 3-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Voor de rust had Geel Wit echter afstand moeten nemen. Met de wind in de rug creëerden de Amelanders de beste kansen. Ze mochten de ene na de andere corner nemen, maar konden het overwicht niet in doelpunten uitdrukken, want als ze de laatste verdedigers waren gepasseerd kwamen ze altijd nog Dennis Faber tegen, doelman en zoon van de van Ameland afkomstige August Faber. De machteloosheid van Oldeboorn werd uitgedrukt in cijfers: geen enkele keer werd het doel van Reinier Smit onder vuur genomen.

Toch werd de Amelander keeper na de rust gepasseerd. Dat gebeurde uit een vrije schop van Tjitze Brandsma. Hij joeg de bal langs de tweemansmuur, het schot leek houdbaar maar toch werd Smit erdoor verrast: 1-0.

Het werd nog erger voor Geel Wit toen Pieter Kiewiet op de bal ging staan, waardoor diezelfde Brandsma een uitgelezen kans kreeg om er 2-0 van te maken.

Voor Geel Wit restte niets anders dan alles op de aanval te gooien. Ross Baars ging mee naar voren en hij was zowaar de Geel-Witter met de beste kans; zijn poging kon ternauwernood tot corner worden verwerkt.

Geen doelpunt dus voor Geel Wit, wel vlak voor tijd voor Oldeboorn. Robert van Roeden profiteerde van de hem geboden ruimte en schoof de 3-0 binnen. Meteen daarna de eretreffer voor Cor de Boer, die de 3-1 binnen gleed.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Ross Baars, Maikel Moll (Tygo Moll, 83); Julian de Jong (Theo Molenaar, 72), Jordi Metz, Tim Barf; Bente Bonthuis, Robin Metz (Rick Oud, 72), Cor de Boer.

Fotobijschrift: Pieter Kiewiet wint een kopduel onder toeziend oog van Johan Kolk.

Verslag en foto (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 516

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *