Nieuwe leden bij Friese sportclubs dankzij gezamenlijke Ledenactie

De Ledenactie van Sport Fryslân en De Friesland blijkt een succesvol concept voor sportclubs om nieuwe aanwas binnen te krijgen. Afgelopen zomer startte deze nieuwe vorm van ledenwerving, waarbij 600 clubs zijn benaderd die inmiddels tientallen nieuwe leden aantrokken. De gekozen aanpak slaat aan en de initiatiefnemers streven ernaar dat veel meer clubs van deze actie gebruik gaan maken.

Belang samen sporten

Samen sporten is belangrijk. Om samen te bewegen, maar ook om andere sportliefhebbers te ontmoeten. Als lid van een sportclub werk je aan je vitaliteit en leer je tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. Clubs spelen dan ook een belangrijke rol in het creëren van een vitale samenleving waarin iedereen kan bewegen en meedoen.

Vitale Mienskip

Anne Jochum de Vries, directeur Sport Fryslân: “Sport Fryslân wil zoveel mogelijk mensen motiveren om in beweging te komen voor een vitale mienskip. Uit onderzoek blijkt dat mensen aantoonbaar gezonder en gelukkiger zijn in yn in warbere en hechte mienskip. Ons verenigingsleven is eigenlijk het fundament van leefbaarheid, maar staat voor veel uitdagingen. Zo neemt bijvoorbeeld het aantal leden af en kampen verenigingen met toenemende regelgeving. Het is daarom van groot belang om ons verenigingsleven veerkrachtig en duurzaam te houden”.

Nieuwe leden hard nodig

Sport Fryslân en De Friesland hebben samen de Ledenactie opgezet. Met een kant-en-klaar promotiepakket, handige tips en persoonlijke ondersteuning wordt de zichtbaarheid van de clubs vergroot en ontstaat er energie binnen de clubs om hiermee aan de slag te gaan. Zo helpt de Ledenactie sportclubs om in korte tijd nieuwe leden te werven.

Cid Berger, directeur De Friesland: “Als de Friesland geloven wij in de kracht van verbinding met elkaar. Samen sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, het draagt ook bij aan mentale weerbaarheid en fijne relaties. Dat is waarom wij deze Ledenactie samen met Sport Fryslân van harte ondersteunen. Het verenigingsleven is het cement van de sterke gemeenschapszin in Friesland. Iets wat we moeten koesteren met elkaar.”

Onmisbaar in het Friese beweeglandschap

Clubs zijn niet weg te denken uit het beweeglandschap van onze provincie. Fryslân heeft op dit moment 1600 clubs. Er wordt in Fryslân op allerlei manieren hard gewerkt om dat in stand te houden en om dat misschien zelfs nóg meer leven in te blazen. Zo worden besturen van clubs geholpen door clubondersteuners, worden er acties en subsidies aangedragen bij onder andere het werven van leden en het verduurzamen van clubgebouwen en worden er cursussen aangeboden om trainers en bestuurders verder op te leiden.

Clubondersteuning in 2024

Met alle goede voornemens in het achterhoofd wordt op het gebied van clubondersteuning in 2024 ook niet stilgezeten bij Sport Fryslân. Zo zal er naar alle waarschijnlijkheid samen met de verschillende bonden en clubondersteuners onder andere worden ingezet op een veilig sportklimaat.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 503

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *