Onnodig verlies Geel Wit tegen Renado

BUREN – Geel Wit slaagt er maar niet in om een thuiswedstrijd te winnen. Ook het vierde duel op het sportveld tussen Nes en Buren ging verloren. Renado trok met 1-2 aan het langst eind.

Geel Wit zonder tegendoelpunt lijkt een utopie, ook tegen Renado ging het al gauw mis. In het eerste kwartier was het Geel Wit dat de klok sloeg, toch viel het doelpunt aan de andere kant. Uit het niets opende Martijn van der Heide de score bij de eerste de beste aanval van de bezoekers. Het antwoord kwam nog geen twee minuten van de later, Cor de Boer nam de bal ineens op de slof en liet de keeper van Renado kansloos.

Voor deze beide doelpunten had Bente Bonthuis al een enorme kans, zijn inzet werd van de lijn gehaald door Luuk Postma. Later in de eerste helft waren de kansen voor Geel Wit. Maar Cor de Boer, Tim Barf en Bente Bonthuis konden geen doel treffen.

Aan de andere kant waren er beste kansen voor Martijn van der Heide. Eerst schoot hij voorlangs, even later werd zijn inzet gekeerd door Maikel Moll.

Vlak voor de rust kreeg Geel Wit een enorme domper te verwerken toen spelmaker Micha Metz met een blessure het veld moest verlaten. Joran Kuiper was zijn vervanger.

Vlak voor de rust was er een enorme kans voor Bente Bonthuis, zijn inzet werd door de keeper van Renado gekeerd.

De tweede helft begon met een aanvallend Geel Wit, maar geleidelijk nam Renado het initiatief over. Een kwartier voor het einde had Jan Ytsma de wedstrijd een andere wending kunnen geven, maar zijn schot ging voorlangs. Een  minuut later was het aan de andere kant wel raak, toen invaller Henno Hogeling doel trof.

Het slotoffensief van Geel Wit bleef zonder doelpunten, zodat het nog steeds op zoek is naar het eerste punt in een thuisduel.

Opstelling: Reinier Smit; Jan Ytsma, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Maikel Moll (Julian de Jong, 80); Jordi Metz, Christian Molenaar, Micha Metz (Joran Kuiper, 42); Tim Barf (Niek Kiewiet, 88), Cor de Boer, Bente Bonthuis.