Kansloze nederlaag Geel Wit tegen Gorredijk

GORREDIJK – De uitwedstrijd tegen Gorredijk was voor Geel Wit vanaf het begin een kansloze missie. De thuisclub kreeg meteen al een paar goede kansen. Toch duurde het tot de 39-ste minuut eer Thijs Herder de score namens de gastheren opende. Vlak voor de rust liet Micha Metz de gelijkmaker aantekenen. Geel Wit had zelfs met een voorsprong kunnen gaan rusten als Robin Metz zijn kans in een doelpunt had omgezet.

Alle goede bedoelingen van de Amelanders voor de tweede helft werden meteen de grond ingeboord, want een paar minuten na de aftrap stond het al 3-1 door doelpunten van Jesmer de Vries en Thijs Herder. Datzelfde duo nam ook de volgende treffers voor hun rekeningen, alvorens Micha Metz zijn tweede kon laten aantekenen. In de slotminuten troffen andermaal Jesmer de Vries en Daniel Temmingh doel, zodat de eindstand liefst 7-2 werd.

Met slechts twee overwinningen en een aantal dikke nederlagen begint het er al somber uit te zien voor Geel Wit. Toch ziet trainer Jan Stuiver lichtpuntjes. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de ploeg tot een eenheid wordt gesmeed die tot meer in staat is.