Onderzoek naar waterbehoefte Ameland

BUREN – De Amelander Energie Coöperatie helpt mee om ook waterverbruik op Ameland te verduurzamen. Hiervoor is een groep studenten bezig om informatie van de Amelanders te verzamelen. Hieronder staat het hoe en waarom en een verzoek om een enquete in te vullen met de link erbij.

"Beste bewoner van Ameland,

De gemeente Ameland werkt samen met Hogeschool Inholland (studenten Landscape and Environment Management) aan een onderzoek over de mogelijkheid om Ameland zelfvoorzienend te maken in de eigen waterbehoefte. In het huidige systeem wordt er 330.000 liter water per dag vanaf het vasteland gepompt, maar in de toekomst wil Ameland zelfvoorzienend zijn op het gebied van water. Dat is Ameland al voor een deel gelukt op het gebied van energie en dit streven is er dus ook op het gebied van water!

Een deel van het onderzoek richt zich op het waterbewustzijn van de Amelanders. Daar hebben wij uw hulp en mening bij nodig. Door het invullen van de onderstaande vragenlijst geeft u inzicht in de watersituatie op het eiland, uw eigen waterverbruik en het meewerken aan potentiele watermaatregelen. Onderstaande vragen zullen ongeveer 5 minuten van uw tijd in beslag nemen. De vragen bestaan uit meerkeuze vragen en een aantal open vragen. De vragen worden in volledige anonimiteit ingevuld. De resultaten worden verwerkt in ons onderzoeksverslag. Het is de bedoeling dat de resultaten van deze enquête na afloop van het onderzoek op één van de kanalen van de gemeente terug te vinden is.

Alvast bedankt voor uw medewerking."

Ted van der Klaauw

dit is de link naar de enquête

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *