Onbekend Verleden – 1 –

HOLLUM – Zo af en toe duikt er een bijzonder verhaal op waarvan wat kardinale gegevens missen. Via de rubriek Onbekend Verleden proberen we de missende delen te achterhalen. Heeft u kennis van een en ander, laat het ons weten. Dat kan via CONTACT. De eerste oproep in deze rubriek gaat over het bordje van het Barend Boef Plein.

GJ Nagtegaal: "Nu we het huis van onze ouders wat aan het opruimen zijn komen we uiteraard oude gebeurtenissen en herinneringen tegen. Zo ook het straatnaambord ergens uit eerste helft jaren 90 van de vorige eeuw (zegt mijn geheugen). Het hing op een dag tegen over Hotel De Jong in Nes aan de dikke boom (die nu weg is… )

De achtergrond en aanleiding is altijd een mysterie gebleven. Ik heb het altijd een leuke stunt gevonden: kennelijk hebben mensen er tijd, geld en risico voor over om zoiets te doen. Dat valt altijd te waarderen."

De drijfveer is een raadsel. Althans voor de familie. "Wel zijn we allemaal nieuwsgierig naar de achtergrond."

Oproep

Wie weet iets over de achtergrond van dit straatnaambordje? Reageren kan in dit geval ook anoniem.

PA en de familie van Barend Boef is heel benieuwd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *