Omrop Fryslân past programmering aan vanwege Coronavirus

LEEUWARDEN – Omrop Fryslân past vanwege het Coranavirus vanaf vandaag de programmering aan. In het weekend zijn er extra edities van het televisieprogramma Fryslân Hjoed te zien. Komende zondag is er ook live een kerkdienst (zonder kerkgangers) te volgen. Op radio, televisie en online wordt het actuele nieuws op de voet gevolgd en worden als dat nodig is extra programma's uitgezonden. Al het nieuws over het Coronavirus kan zowel in het Fries als het Nederlands gevolgd worden op Omropfryslan.nl en de Omrop-app via een liveblog.

Sommige programma's met publiek en gasten worden voorlopig niet of in een aangepaste vorm uitgezonden. Het gaat dan bijvoorbeeld om programma's als Noardewyn Live (geen uitzending) en Op & Ut (aanpaste versie). In het radioprogramma Op & Ut van komende zaterdag zullen de gasten alleen telefonisch 'aanschuiven'. In de uitzending, met René Koster als presentator, kunnen mensen ook inbellen om te vertellen hoe zij hun tijd doorbrengen nu veel activiteiten en evenementen niet door kunnen gaan.

Live kerkdienst

In verband met het Coronavirus vervallen in Fryslân de komende weken bijna alle kerkdiensten. Om de Friezen toch een kerkdienst te laten beleven, zendt de Omrop komende zondag vanaf 10.00 uur live een dienst uit. De dienst komt uit de Martinikerk in Franeker, met als voorganger dominee Sytze Ypma en Jochem Schuurman als organist. Een deel van het Kwartettekoar werkt ook mee aan de dienst. Bij de speciale kerkdienst zijn geen kerkgangers aanwezig. De live uitzending is te volgen op televisie, radio en online.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *