OM vervolgt twee Amelanders na incident met Powned tijdens Sunneklaasfeest

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat twee mannen van 32 en 23 jaar, beiden afkomstig van Ameland, vervolgd zullen worden in verband met een incident tijdens het Sunneklaasfeest op 5 december 2023. De mannen worden beschuldigd van het belemmeren van een reportage van de omroep Powned en van openlijke geweldpleging en bedreiging van twee medewerkers en hun chauffeur.

Bij aankomst in de haven werden de Powned-medewerkers en hun chauffeur, terwijl ze nog in hun auto zaten, opgewacht door meerdere personen, wat leidde tot een dreigende situatie. Volgens het OM speelden de twee verdachten een actieve rol in deze gebeurtenissen.

Gevaarlijke achtervolging

Na het incident in de haven waren de verdachten volgens het OM betrokken bij een gevaarlijke achtervolging van de cameraploeg. De auto van de cameraploeg werd daarbij tot stoppen gedwongen, wat leidde tot een verkeersgevaarlijke situatie en een aanrijding. De cameraploeg werd opnieuw belaagd.

Er is ook aangifte gedaan tegen de bestuurder van de cameraploeg door enkele personen. Echter, het OM heeft besloten deze persoon niet te vervolgen wegens gebrek aan voldoende wettig en overtuigend bewijs.

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak inhoudelijk behandeld zal worden door de rechtbank in Leeuwarden.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 838

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *