Olga Commandeur en Ameland

HOLLUM – Olga Commandeur stopt met Nederland in Beweging. De opnames voor het dagelijkse ochtendgymnastiek programma voor de televisie zijn best intensief, zegt de sportvrouw, en ze wil meer tijd aan haar familie besteden. In 2005 was Olga Commandeur uitgenodigd de eerste Nordic Walking route op Ameland te openen. Het was zelfs de eerste gemarkeerde Nordic Walking route in Nederland. Commandeur gaf het startsein dat bij Sier aan Zee, destijds de Stayokay. 

De Nordic Walking routes kwamen tot stand door een samenwerking van Staatsbosbeheer afdeling Ameland, Gemeente Ameland, VVV Ameland en Fit Walking Ameland. Het werd het begin van de Nordic Walk Ameland die in 2010 voor de vijfde keer werd georganiseerd. Inmiddels lopen de Nordic Walkers ongeorganiseerd.

In 2021 werd Olga Commandeur Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

lees hier over Nordic Walking op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *