Nordic Walking op Ameland

Geplaatst op: 26 april 2005 - Categorie: Sport & Evenement

Nordic Walk Ameland Elianne Metz en Olga Commandeur
HOLLUM - Zaterdag 16 april is de eerste gemarkeerde Nordic Walking route in Nederland op Ameland door Olga Commandeur geopend. De Nordic Walking routes op het eiland zijn tot stand gekomen door een samenwerking van Staatsbosbeheer afdeling Ameland, Gemeente Ameland, VVV Ameland en Fit Walking Ameland.

Nordic Walking
Nordic Walking is wandelen met speciale gevormde stokken die poles worden genoemd. Bij Nordic Walking gebruikt men het bovenlichaam en de armen op een actieve, soepele en natuurlijke manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen.
Tijdens het lopen worden de spieren in de nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast worden vooral rug,- buik,- en bilspieren optimaal gebruikt. De belasting op het longsysteem neemt toe, terwijl de training niet als zwaar wordt ervaren. Het resultaat is dat de training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten van rug en benen toeneemt.
Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud. Het is de ideale buitensport voor fysieke fitheidverbetering, training van uithoudingsvermogen en gewichtsvermindering. Na het volgen van de technieklessen is er de mogelijkheid om wekelijks in groepsverband te trainen en de techniek optimaal te houden. Nordic Walking kent drie niveaus: gezondheidsniveau, fitnessniveau en sportniveau.

Commandeurtje en Olga
Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging’, was uitgenodigd de openingshandeling te verrichten. Olga werd welkom geheten met een likeurtje, het Commandeurtje. Alcohol en sport is niet zo’n passende combinatie maar een Commandeurtje drinken samen met Olga Commmandeur is een vondst. Olga bekende dat ze is aangestoken door het enthousiasme van Elianne Metz, de gecertificeerde Nordic Walking instructrice van Ameland. Verbaasd dat zelfs zij, op en top sportvrouw, lesjes zou moeten nemen, moet ze na haar eerste tocht toegeven dat er inderdaad wat lessen nodig zijn voor je de juiste techniek onder de knie hebt. Een geblesseerde knie, die via de nieuwe wandeltechniek goed kan revalideren.
Zij onthulde het startpunt van de eerste route, dat is te vinden op het terrein van Stayokay aan de Oranjeweg in Hollum. Via het eerste routepaaltje gaat de tocht door het bos en over strand. Na een pauze in strandpaviljoen The Sunset gaat de route terug naar Stayokay.

Fit Walking Ameland
Elianne Metz, initiatiefneemster van Nordic Walking op Ameland promoot het wandelen via Fit Walking Ameland. Fit Walking Ameland organiseert gezonde, uitdagende en sportieve activiteiten. Inmiddels zijn er op Ameland tachtig mensen actief aan het wandelen met skistokken en worden er cursussen en wandel activiteiten aangeboden. Elianne Metz wordt door Marco Maas van Stichting Nordic Walking Nederland geroemd: “Zonder Elianne Metz was Ameland niet als eerste geweest met deze route”.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?