Negende Rondje Ameland

HOLLUM – Het negende Rondje Ameland heeft gezorgd voor een sfeervolle dag en wandelplezier voor velen. Op 18 juni startten vanuit Ons Hol, bij het krieken van de dag, 220 wandelaars voor de 49,3 kilometer tocht rondom het eiland. Burgemeester Paul Verhoeven gaf om 5.00 uur het startsein door kort een sirene te laten loeien. Slechts acht deelnemers konden de tocht niet volbrengen. De een vanwege de blaren, de ander vanwege de kramp en één wandelaar moest vanwege familie omstandigheden afhaken.

De deelnemers druppelden tussen twaalf en vier uur binnen bij de finishplaats op het Zwaneplein in Hollum. Daar werden ze verwelkomd door dweilorkesten De Hollumer Gromkes en RouspouleWee. De organisatie overhandigde de fel begeerde medaille.
Oudste deelnemer was Mario Bunicich, die met zijn 67 jaren als vierde de finishlijn passeerde. Bunicich had het de eerste etappe zwaar. Hij had zich verkeken op het water. “Voor de start had ik nog bami gehad. Tine zei nog dat ik water mee moest nemen, maar ik dacht dat er overal posten met water zouden staan. De eerste na de start was pas bij de pier”.
Hij kwam als vierde aan bij de eerste Rondje Ameland stempelpost. Dat was iets over zeven uur. Bij de pier ving een groep vrijwilligers hem en de andere de lopers op om ze waar nodig te verzorgen en van eten en drinken te voorzien. De kopgroep van drie lopers was toen al gepasseerd. Bunicich had zich in het begin aangesloten bij de kopgroep.“Ze vroegen of ik met hun mee kwam lopen, maar het was voor mij niet bij te houden. Ik heb mijn eigen tempo gelopen”. Behalve het eerste stuk liep Mario de tocht alleen. “Als je met gezelschap loopt dan ga je praten en praten kost energie”.
Drie dames liepen het Rondje Ameland voor de achtste keer. Hiltrud Holzman heeft een van de tochten gemist. Martha Visser en Jacqueline Ridder hebben de eerste keer niet mee gedaan maar liepen sindsdien elk Rondje mee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *