Offroad Triatlon Ameland populair

AMELAND  – Ameland maakt zich op voor de zesde Tri-Ambla die op zaterdag 15 september plaatsvindt. De inschrijving voor het sportevenement loopt als een trein. Twee weken voor aanvang hebben zich al meer dan 250 deelnemers ingeschreven voor de grootste Offroad Triatlon van Nederland. Onder hen bevindt zich meervoudig winnaar en voormalig Europees- en wereldkampioen Rob Barel.  De junior triatlon is ook populair. Meer dan 50 kinderen gaan op zondag 16 september van start voor hun triatlon.
Tri-Ambla heeft voor het eerst een extra zware uitvoering toegevoegd: de XL bestaat uit twee kilometer zwemmen in een vaak onrustige Waddenzee, 40 kilometer fietsen off-road naar de meest westelijke punt van Ameland en als slot 15 kilometer hardlopen rond het dorp Nes. Zee, polder, bos, duinen en strand’, de deelnemers komen het allemaal tegen.
In 2008 vindt het Europees Kampioenschap Offroad Triathlon op Ameland plaats. Voor zowel de organisatie als veel atleten staat de editie van dit jaar daarom ook in het teken van 2008.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *