Oerd van Ameland in geel kader

OERD – Het hoogste duin van Ameland, De Oerdblinkert, biedt rondom een prachtig uitzicht over het eiland, het omringende natuurgebied en  de Waddenzee. Het is dan ook niet toevallig dat juist deze locatie van werelderfgoed de Waddenzee is uitgezocht door It Fryske Gea om een geel kader, het welbekende logo van National Geographic, te plaatsen.

Nederland telt negen door de Unesco erkende werelderfgoederen. Ze zijn niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld onvervangbaar en uitzonderlijk. Eén van deze werelderfgoederen is de Waddenzee. Hier komt nu – net als bij de andere werelderfgoed-locaties – een robuust, metershoog, geel kader, te herkennen van National Geographic.

Om mensen meer bewust te maken van de negen werelderfgoedlocaties in Nederland, hebben Stichting Werelderfgoed.nl en National Geographic een bijzondere fotowedstrijd uitgeschreven. Wie voor 31 januari 2014 de mooiste foto maakt door het gele venster of via een van de kleine kartonnen kaders, wint een reis naar Curaçao. 

Het gele kader wordt op vrijdag 27 september onthuld.

>>> lees hier meer over de gele kaders

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *